FAQ: Frequently Asked Questions
Hvad skal jeg have med? Er der mad til vegetarer/veganere? Kan man få et lift? Hvad hvis man er fysisk udfordret eller har skader? Skal jeg have sengebetræk med hvis jeg har booket værelse?
Her prøver vi at give svar på en række spørgsmål…
FAQ
1. Hvor og hvornår afholdes Mand21?
Mand21 afholdes d. 5-7. September 2025 på Langeland. Adressen er:
Sukkerfabrikken
Slotsgade 76
5953 Tranekær
Langeland
Vi forventer at starte fredag d. 5/9. kl. 13.00 og slutter søndag d. 7/9 senest kl. 17.00.
2. Transport
Det bliver muligt at tage en bus fra DGI Byen direkte til locationen i Tranekær. Ellers opfordrer vi folk, der kører i bil, til at tage andre deltagere med og splittes om udgifterne. Hvis du kører i bil, og har plads, må du meget gerne fra 1. August 2025 lave et opslag i Mand21 Facebook-gruppen.
Der er begrænset parkering. Vi får plads til alle, men kør sammen. Det er godt for miljøet og sammenholdet, og så flyder det ikke med biler.
3. Hvornår er der ankomst og check-in?
Vi forventer ankost og check-ind mellem 12.00-13.00. Du skal melde din ankomst og så får du anvist værelse eller teltplads alt efter billettype.
4. Mand21 er mobilfri zone
Mand21 er mobilfri zone. Vi beder alle deltagere aflevere deres mobiltelefoner fredag – de udleveres igen søndag. Hvis dette af helt særlige årsager er umuligt for dig, søger du om dispensation ved check-ind.
5. Hvad gør jeg hvis jeg ikke kan nå frem til tiden?
Du overvejer hvorvidt du skal deltage. Der er velkomst kl. 13.00. Hvis du ved du bliver forsinket skriver du til os på forhånd på info@mand21.dk og orienterer dig ved check-in.
6. Hvad med overnatning
Du kan booke den overnatning du ønsker. Enkeltværelser, 2-4 mandsværelser, sovesal eller telt. På sovesale sover I 10-15 stykker sammen. Der bliver et teltområde, hvor du kan slå dit telt op. Hvis du har telt med, må du gerne komme tidligt og slå dit telt op før registrering kl.12.00-13.00.
Husk følgende sovegrej:
a) Dynebetræk, hovedpudebtræk og lagen (hvis du har booket værelse)
b) Liggeunderlag, hovedpude og dyne/sovepose (hvis du har booket sovesal)
c) Telt, liggeunderlag, hovedpude og dyne/sovepose (hvis du har booket telt)
7. Forplejning/mad
Der er fuld forplejning under hele Mand21. Vi tilbyder vegansk og glutenfri mad.
8. Huske/pakke-liste
Tøj du kan bevæge dig i
Shorts
T-shirts
Varm trøje/jakke
Lange bukser
Varme sokker
Undertøj
Løbe-/træningssko
Badetøj
Solcreme (vi kommer til at være meget ude – tjek vejrudsigen)
Mygge-spray
Håndklæde
Toiletsager
Drikkedunk
Notesblok og blyant/kuglepen (vigtigt)
En yogapude/-pølse + tæppe så du kan sidde og ligge afslappet på græsset (vigtigt)
Ørepropper (hvis du deler værelse med en snorker)
Sovegrej:
a) Dynebetræk, hovedpudebtræk og lagen (hvis du har booket værelse)
b) Liggeunderlag, hovedpude og dyne/sovepose (hvis du har booket sovesal)
c) Telt, liggeunderlag, hovedpude og dyne/sovepose (hvis du har booket telt)
9. Hvad får jeg ud af at deltage på Mand21?
Mange mænd tager på Mand21 for at få en pause fra hverdagen til at mærke rigtigt efter: Hvad betyder noget for mig? Hvad længes jeg efter? Bruger jeg mit liv og min tid på ting der nærer mig. Hvordan kan jeg blive bedre til at udtrykke mine behov på en god måde? Hvordan får jeg et bedre sex-liv? Hvordan kan jeg sætte grænser og undgå at blive passivt agressiv? Hvordan kan jeg inspirere og være der for mine børn i en travl hverdag? Hvor finder jeg modet og kraften til at gå efter og manifestere de ting jeg drømmer om men måske ikke tillader mig selv? Hvordan finder jeg fred med ting og vilkår, jeg ikke kan ændre? Hvordan kan jeg finde lys og tage små skridt, selv når ting og situationer kan virke uoverskuelige?
I mindre grupper, fælles ritualer og faciliterede valgfrie workshops får du muligheden for at dykke ned i de ting du drømmer om og slås med i livet.
10. Hvad siger tidligere deltagere?
Du kan læse mere om, hvad tidligere deltagere siger om deres oplevelser på Mand21 her.
11. Hvad skal jeg forberede, før jeg kommer?
En del sessioner på Mand21 kræver, at du er villig til at dele ud af dig selv: Hvad du længes efter, og hvad du slås med. Så tænk over hvordan, du har det med at dele professionelle og private udfordringer med andre. Facilitatorerne vil naturligvis skabe den fornødne tryghed i sessionerne. Tænk over at jo mere du læner dig ind og deler ud af dig selv, desto mere vil du også få ud af Mand21. Og husk: Du skal ikke imponere nogen! Kom som du er. Du kan møde tidligere og kommende deltagere i Facebook-gruppen.
12. Grænser, lyst, grænser og samtykke
Vi forventer generelt, at alle deltager i de fælles sessioner morgen, middag og aften. Herudover er der workshops om formiddagen/eftermiddagen, som du selv kan vælge dig ind på. Hvis du på noget tidspunkt får brug for at træde ud eller holde en pause, gør du naturligvis det. Vi respekterer 100 % personlige grænser, hvis der er noget, du ikke er komfortabel med at deltage i. Vi har facilitatorer og hjælpere på alle sessioner – så meld bare lige af til en af dem, hvis du går ud, så vi ved, at du er ok – eller tag fat i en af dem, hvis du har brug for at snakke.
13. Hvad hvis man har skader?
Der er flere der har spurgt, om man kan deltage med dårlig ryg, en knæskade eller andre skavanker. Det kan man godt. Vi vil i de forskellige workshops tage hensyn til skader og folks niveau. Der vil være fælles aktiviteter, som er fysiske, men der vil være mulighed for at trække sig eller deltage på det niveau, man nu kan. Vi er 120 mand med åbent hjerte, og vi skal nok finde løsninger, hvis du er på krykker eller i kørestol – selvom lokationen ikke er designet til kørestolsbrugere.
14. Er det sådan noget ‘Carl-Mar Møller’ eller ‘Jordan Peterson’ noget’?
Som mænd har vi mange fordomme, når vi møder det ukendte. Det gør os usikre. Men nej, vi er ikke vrede Jordan Peterson-disciple, og du skal heller ikke være nøgen, skyde med luftgevær eller råbe “pik er gud!” ‘Carl-Mar Møller’-style – selvom det sikkert kunne være sjovt.
15. Hvorfor må kvinder ikke være med?
Det spørgsmål har vi fået af kærester og rigtigt mange gode venner af det modsatte køn. Vi afholder en ren mande-lejr, fordi det gør noget ganske særligt ved stemning, sammenhold og muliggør en helt særlig heling mellem os, når der kun er mænd tilstede. Vi elsker også at lave workshops og personlig udvikling i blandede grupper med kvinder, men der er også en stærk værdi og særlig kvalitet i nogen gange kun at mødes som mænd.
16. Findes der en ideal mand – eller en rigtig mand?
Nej. Alle mænd er forskellige. Vi har ingen ambitioner om, at du skal passe ind i en skabelon – eller blive en anden end den, du er. Vi har en ambition om at give dig mulighed for at mærke efter, hvem du er, hvad du længes efter og give dig modet til at manifestere dine drømme fra dit personlige ståsted. Vi gør vores bedste for at skabe et trygt og respektfuldt rum med plads til, at du kan være hele dig. Og ja, der kommer selvfølgelig også homo-, biseksuelle og queer folk på Mand21.
17. Hvem kan deltage?
Alle mænd over 18 år kan deltage. Hovedsproget er Dansk men vi laver delinggrupper på Engelsk, så du kan deltage selvom du ikke taler dansk.
Kontakt os hvis du er i tvivl: info@mand21.dk
18. Hvem står bag Mand 2021?
Bag Mand21 står Jesper Krog, Jakob Kærgaard, Sofus Midtgaard og Thomas Buch-Andersen. Læs mere om baggrunden for at lave Mand21. Med til at afvikle Mand21 er et hold af mænd bl.a.: Thomas Skjold, Christian Gade Bjerrum, Benjamin Krasnik, Peter Skødt Knudsen, Jesper Kjær, Jørgen Husbond, Oliver Strand, Simon Skipper, Simon Glöde, Andreas Johannsen, Anders Holst Nymark, Esben Seir, Niels Pilar, Jesper Thrane, Søren Stistrup, Søren Beinert, Mads Lundgaard, Mads Veje m.fl. Her fortæller de om, hvorfor de er med, og hvad de glæder sig til.
19. Jeg vil gerne være frivillig - hvad gør jeg?
Vi har hvert år brug for et antal frivillige til at hjælpe med afvikling af Mand21. Som frivillig har du en række vagter og hjælper med registrering, afvikling af måltider og hjælper facilitatorerne med afvikling af workshops og ritualer. Som hjælper får du rabat og betaler kun for kost og logi. Læs mere her
20. Hvad koster det og hvad går pengene til?
Læs om priserne og bestil din billet. Mand21 er et kærlighedsprojekt. Vi laver det på ingen måde for at tjene penge. Alle, der deltager i planlægning og organisering, lægger langt flere timer, end de bliver betalt for – mange gør det helt frivilligt. Vi prioriterer rabat til unge og studerende.
21. Hvad hvis jeg bliver forhindret?
Vi refunderer desværre ikke købte billetter – men du er velkommen til at give eller sælge din billet videre til en ven eller bekendt. Du er velkommen til at benytte Mand21 Facebook-gruppen.
22. Jeg har stadig ikke fået svar på mine spørgsmål. Hvad gør jeg?
Du skriver til info@mand21.dk.